Important Current Affairs Question on 14 September 2020

By | September 15, 2020

Important Current Affairs Question :-

IBPS Clerk Requirement 2020

1.In September 2020, ICICI Lombard General Insurance Company Ltd has entered into a bancassurance tie- up with which bank ?

सितंबर 2020 में, ICICI लोम्बार्ड जनरल इंश्योरेंस कंपनी लिमिटेड ने किस बैंक के साथ एक गठजोड़ टाई-अप में प्रवेश किया है?

1.Axis Bank / ऐक्सिस बैंक

2.Yes Bank / यस बैंक

3.SBI / स्टेट बैंक ऑफ इंडिया

4.UCO Bank / यूको बैंक

Answer- 2

2.Which Bollywood actor to create a celebrity voice for Amazon digital assistant, Alexa ?

किस बॉलीवुड अभिनेता ने Amezon डिजिटल असिस्टेंट, अलेक्सा के लिए एक सेलिब्रिटी आवाज बनाने के लिए?

1.Krithik Roshan / रितिक रोशन

2.Amitabh Bachchan / अमिताभ बच्चन

3.Salman Khan / सलमान खान

4.Sunny Deol / सनी देओल

Answer – 2

Bihar Police SI Requirement 2020

3.Which of the following company has entered into a definitive agreement to acquire Europe – based Guidevision for up to $ 35 million ?

निम्नलिखित में से किस कंपनी ने $ 35 मिलियन तक के लिए यूरोप-आधारित दिशानिर्देश में अधिग्रहण करने का एक निश्चित समझौता किया है?

1.Infosys / इंफोसिस

2.Thomson / थॉमसन

3.LG / एलजी

4.Wipro / विप्रो

Answer – 1

IBPS PO Requirement 2020

4.How many indian deep tech startups, as part of its third cohort in UK- Based investor Entrepreneur First is backing ?

यूके में अपने तीसरे कॉहोर्ट के हिस्से के रूप में कितने भारतीय डीप टेक स्टार्टअप हैं- इन्वेस्टर इन्वेस्टर एंटरप्रेन्योर फर्स्ट बैकिंग है?

1.3

2.4

3.5

5.6

Answer – 4

Important Current Affairs Question on 14 September 2020

5.Which country’s ruling party has elected chief cabinet secretary Yoshihide Suga as it’s new Prime Minister ?

किस देश की सत्ताधारी पार्टी ने मुख्य कैबिनेट सचिव योशीहिदे सुगा को नया प्रधान मंत्री चुना है?

1.Russia / रूस

2.France / फ्रांस

3.Germany / जर्मनी

4.Japan / जापान

Answer – 4

6.Arun Srinivas appointed as director of global business group in which of the following Countries ?

अरुण श्रीनिवास ने निम्नलिखित में से किस देश में वैश्विक व्यापार समूह के निदेशक नियुक्त किए?

1.Facebook / फेसबुक

2.Instagram / इंस्टाग्राम

3.Uber / उबर

4.Twitter / ट्विटर

Answer – 1

7. Which of the observed as a first Aid day every years ?

विश्व में हर साल प्राथमिक चिकित्सा दिवस कब मनाया जाता है?

1.12 September / 12 सितंबर

2.13 September / 13 सितंबर

3.14 September / 14 सितंबर

4.11 September / 11 सितंबर

Answer – 1

8.Who has won the US Open Women’s Singles 2020 ?

यूएस ओपन महिला एकल 2020 किसने जीता है?

1.Maria Sharapova / मारिया शारापोवा

2.Naomi Osaka / नाओमी ओसाका

3.Karalina K. Pliskova / कारालिना के। प्लिस्कोवा

4.Serena Williams / सेरेना विलियम्स

Answer – 2

9.The CEPC has announced a three day Buyer – Seller Meet in Virtual Mode. What does “P” Stands for in CEPC ?

CEPC ने वर्चुअल मोड में तीन दिन क्रेता – विक्रेता बैठक की घोषणा की है। CEPC में “P” के लिए क्या है?

1.Promotion / पदोन्नति

2.Private / निजी

3.PortFolio / पोर्टफोलियो

4.Payments / भुगतान

Answer – 1

10.DRDO has open a reserch lab in Madhya Pradesh at a Cost of Rs. 2000 crore which of the following district ?

डीआरडीओ ने रु। की लागत पर एक रिसर्चर लैब खोली है। निम्नलिखित में से कौन सा जिला M.P का है?

1.Rewa / रीवा

2.Anooppur

3.Jabalpur / जबलपुर

4.Morena

Answer – 4

One thought on “Important Current Affairs Question on 14 September 2020

  1. Pingback: Important Current Affairs Question on 15 September 2020 - exam query

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *